Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Drox Operative > Drox Operative modding
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-21-2016, 05:02 PM
Pazzoberserk's Avatar
Pazzoberserk Pazzoberserk is offline
Amateur
 
Join Date: Apr 2016
Location: Italy
Posts: 4
Default Planet Names

Ehy, I just want to change some planets names (in more memorizable and silly names) but I just can't find the random names in 'assets' there is a planets.txt file, but planets names aren't the same listed in the file... I'm confused
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2016, 05:41 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,019
Default

Planets.txt is what you want. The game doesn't use them directly though. It builds random names using those from the file basically as guidelines using a Markov algorithm.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2016, 07:41 PM
Pazzoberserk's Avatar
Pazzoberserk Pazzoberserk is offline
Amateur
 
Join Date: Apr 2016
Location: Italy
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
Planets.txt is what you want. The game doesn't use them directly though. It builds random names using those from the file basically as guidelines using a Markov algorithm.
Got it, thank you!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-23-2016, 01:58 PM
Pazzoberserk's Avatar
Pazzoberserk Pazzoberserk is offline
Amateur
 
Join Date: Apr 2016
Location: Italy
Posts: 4
Default

Another question, in assets there is (in names) ships.txt
and I noticed that the same boss names are in global.trn, to modify the boss names I must change the names in global or I need to rename them also in ships.txt? looks like ships.txt is not used by the game to me -thanks-
Reply With Quote
  #5  
Old 04-23-2016, 02:56 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,019
Default

Quote:
Originally Posted by Pazzoberserk View Post
Another question, in assets there is (in names) ships.txt and I noticed that the same boss names are in global.trn
The boss names use what is in global.trn and ships.txt is used for random names (renegades, rescues, random name generator for player ships, etc).
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
  #6  
Old 04-23-2016, 05:08 PM
Pazzoberserk's Avatar
Pazzoberserk Pazzoberserk is offline
Amateur
 
Join Date: Apr 2016
Location: Italy
Posts: 4
Default

Thank you again for the quick answers! time to proceed, so this should be the right thing to do...

LegionName6_5 "Superior Pulse"
LegionName6_5Unique "Windows Vista"
LegionName6_5bUnique "Windows ME"
LegionName6_5Legend "Windows 8"

(I'd also like to say that I'm very fond of your games, I like them a LOT, great work!)
Reply With Quote
  #7  
Old 08-12-2019, 05:39 PM
Evander's Avatar
Evander Evander is online now
Expert
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 76
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
Planets.txt is what you want. The game doesn't use them directly though. It builds random names using those from the file basically as guidelines using a Markov algorithm.
And I wondered why my +100 new names got twisted into some random babytalk

There should be a way to disable this algorithm in setting and use just the names with perhaps -a -b etc if they repeat.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-13-2019, 10:50 AM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,019
Default

You might be able to change the parm value to 1 to do that.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
  #9  
Old 08-13-2019, 02:53 PM
Evander's Avatar
Evander Evander is online now
Expert
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 76
Default

Which param would that be?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-13-2019, 05:52 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,019
Default

At the top of planets.txt, there is a line that says parms 2. If I'm remembering correctly if you change that to 1 it will keep the names like they are.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.