Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Old > Drox Operative BETA
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-20-2012, 04:16 PM
eidolad eidolad is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 44
Default "essential components" - randomized stats, but non-functional item

The one time I purchased a gadget from the "essential components" section of the trading window...this item turned out to have zero effect.

For now, I'm avoiding purchase of any non-consumable items in the "essential components" row of the trading window.


a. while trading at a planet, I noticed a ramjet drive (heavy slot class) component in the "Essential Components" list in the trading window - the top row of four components where I would usually see the consumables.

The stats looked very nice, so I hit space to buy the ramjet drive.

b. The ramjet drive that appeared in ship inventory was "close" in stats, but not exactly the same stats as what was still displayed in the "essential components".

Yes, that rights, purchasing this component did NOT remove it from the trading window on the left.

c. So I purchased another. And another ramjet drive appeared with slightly better stats.

d. Thinking this was some sort of "gambling" feature, I bought several more until I had the best set of stats, then installed that new ramjet drive and sold the rest.

e. However, my ship speed was NOT improved by this item. I sold it.




Curse me for not having obtained a savegame as I was running for my life soon after finishing the trading/testing and fought several hours trying to save a losing alliance.

Perhaps this is already reported, since I have a similar issue as found in http://www.soldak.com/forums/showthr...l+componen ts
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2012, 04:55 PM
Crisses's Avatar
Crisses Crisses is offline
Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Middletown, NY
Posts: 644
Default

Yes, several people have reported this problem. It never shows up early in the game -- it happens somewhen later in colonization. May have something to do with how many items the game is tracking? I'm not sure yet -- that's the only pattern I have. Unfortunately, I don't think this one lasts through save files, though.

Another issue that happened is that now I'll get this problem AND get items that aren't identified in the store -- sometimes in Essential Components, but sometimes in the main inventory area of the trader....
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2012, 05:25 PM
Valgor Valgor is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 600
Default

Sometimes these items even turn up in the two "Held Items" and "Recently Sold" slots.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2012, 10:18 PM
eidolad eidolad is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 44
Default

that's right, I've also seen items with the ? symbol in the trading window as well. going to stay away from those as well...

anyway, so from now on my workaround will be: *if* the stats of what i just bought have changed, i will sell it back and not use it

in case there is a sticky topic for known bugs being considered, here is a list of trading bugs seen thus far:

1. uncommon trading bugs

a. items that vary in stats may be non-functional. an item just purchased from a trader/planet has *different* stats/bonuses that what is displayed, this could be a non-functional item. it is recommended to sell the item back.

b. items may show up as unidentified in the items for sale (i.e. show the ? character).

c. non-consumables should not show up in the "essential components" row of the trading window...but often they do.

I've not used the "held" items slots...why would anything be populated there if the player didn't move something there? anyway, getting off topic perhaps
Reply With Quote
  #5  
Old 09-20-2012, 10:45 PM
Crisses's Avatar
Crisses Crisses is offline
Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Middletown, NY
Posts: 644
Default

Quote:
Originally Posted by eidolad View Post
I've not used the "held" items slots...why would anything be populated there if the player didn't move something there? anyway, getting off topic perhaps
I think the idea is:

1) you can place an item there (think of it as "Layaway") if you can't afford it right now but will want to get it later -- it will be held rather than re-rolled when the shop items refresh.

2) I thought the reason some items end up in there by the shop is that the shop thinks the item is so special that you MIGHT be interested in it. So it's put in held items upon item refresh. If it's actually a player-only layaway, then they're ending up there by accident...and I'm just making this #2 up.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-21-2012, 05:46 AM
Valgor Valgor is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 600
Default

Quote:
Originally Posted by Crisses View Post
2) I thought the reason some items end up in there by the shop is that the shop thinks the item is so special that you MIGHT be interested in it.
No, that's not what happens. The items I've found populating these slots were marked as unidentified and exhibited the same weird behaviour as the other "fake" items mentioned in this thread.
It's definitely related to that bug. I guess those slots are just the next ones in line once the "Essential Components" have been filled with garbage.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-21-2012, 09:39 PM
eidolad eidolad is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 44
Default

The more I play in a single consecutive play session (i.e. longer running time), the greater the chance that the trader's inventories will become screwed up...across the board: in fact any of the component types in the trader's windows. this doesn't happen on every game session though.

When it does happen, a restart of a game is required to reset the inventory, I've found. especially if I'm moving from one planet to another and trading a ton.

if i see any non-consumable components show up in the "essential components" list, I will now restart.

Which is a big annoyance for me, who is a currently a Drakk carrier commander and likes my 15 fighter escorts...and has to respawn them on game restart.

Last edited by eidolad : 09-21-2012 at 09:44 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-22-2012, 12:55 AM
Crisses's Avatar
Crisses Crisses is offline
Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Middletown, NY
Posts: 644
Default

Quote:
Originally Posted by eidolad View Post
The more I play in a single consecutive play session (i.e. longer running time), the greater the chance that the trader's inventories will become screwed up...across the board: in fact any of the component types in the trader's windows. this doesn't happen on every game session though.
Agreed, degradation of trader inventory and reset upon restart of game are repeatable... it might be that new stores/traders i.e. newly colonized planets have this happen....
Reply With Quote
  #9  
Old 09-23-2012, 04:00 PM
void void is offline
Amateur
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 11
Default

Not all the "corrupted" items are useless. I found some nice Plasma Bombs that work fine and have 0 power load :-)
Reply With Quote
  #10  
Old 09-24-2012, 02:21 AM
eidolad eidolad is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 44
Default

agreed, not all, but one was enough for me
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.