Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Old > Kivi's Underworld Open Beta
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-14-2008, 10:49 AM
DaveyJJ DaveyJJ is offline
Amateur
 
Join Date: Sep 2008
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Posts: 23
Default Editor

I can't download until I get home from work today ... Steve, is the editor built into the beta demo?
__________________
DaveyJJ <- Cocoa Touch Games

Cocoa Touch Games <- Fun, simple, joyful games for the iPhone and iPod Touch
Widget Monkeys <- Seriously simple fun

"Does this rag smell like chloroform to you?"
"I tried to get a tattoo once but passed out. It wasn't wetting my arm that bothered me, I just couldn't press firmly for 30 seconds."
Reply With Quote
  #2  
Old 10-14-2008, 11:30 AM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,113
Default

The editor is in there, but the open beta isn't moddable and the editor won't let you save. You can layout textures and objects and figure out how most everything works though. You can also open the levels that you play in the game if you want to see fully build levels. Just a warning, you will find spoilers.

In the final game, the editor will probably unlock when you beat all of the adventures. For now though, just bring down the console (~ key), type in developer 1 and then hit enter, and then click on the editor button in the top right hand corner (if you are on the main startup screen).
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-2008, 01:47 PM
DaveyJJ DaveyJJ is offline
Amateur
 
Join Date: Sep 2008
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
The editor is in there, but the open beta isn't moddable and the editor won't let you save. You can layout textures and objects and figure out how most everything works though.
Excellent I'l look when I get home. Sounds fun.

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
In the final game, the editor will probably unlock when you beat all of the adventures.
While I absolutely understand the game design rationale behind this decision (to ensure people know enough about how to make decent level, et al) I still question whether or not it's the "right" decision. For those of us who want to jump right into creating adventures instead of playing the game, or for gamers who have a spotty record of finishing games, this could be considered a bit discouraging, no?
__________________
DaveyJJ <- Cocoa Touch Games

Cocoa Touch Games <- Fun, simple, joyful games for the iPhone and iPod Touch
Widget Monkeys <- Seriously simple fun

"Does this rag smell like chloroform to you?"
"I tried to get a tattoo once but passed out. It wasn't wetting my arm that bothered me, I just couldn't press firmly for 30 seconds."
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2008, 01:49 PM
McGlu McGlu is offline
Amateur
 
Join Date: Jan 2008
Location: Plano, TX
Posts: 5
Default

Perhaps allow the editor from the beginning, but only allow editing of completed levels.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-14-2008, 02:00 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,113
Default

I should amend my original statement a bit. The editor will probably always be available, if you turn on developer mode. The unlock if you beat all of the adventures part is just to make it a bit more visible for normal people.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
  #6  
Old 10-14-2008, 02:05 PM
Delve Delve is offline
Elite
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 606
Default

Aah. That's a good scheme.
__________________
//TODO: Insert witty one-liner here.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-14-2008, 06:32 PM
DaveyJJ DaveyJJ is offline
Amateur
 
Join Date: Sep 2008
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Posts: 23
Default

Yup, that's OK with me to. Thanks for clarifying that Steven (still not home from work yet, argh).
__________________
DaveyJJ <- Cocoa Touch Games

Cocoa Touch Games <- Fun, simple, joyful games for the iPhone and iPod Touch
Widget Monkeys <- Seriously simple fun

"Does this rag smell like chloroform to you?"
"I tried to get a tattoo once but passed out. It wasn't wetting my arm that bothered me, I just couldn't press firmly for 30 seconds."
Reply With Quote
  #8  
Old 10-14-2008, 09:26 PM
DaveyJJ DaveyJJ is offline
Amateur
 
Join Date: Sep 2008
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Posts: 23
Default

I only see four "textures" available when you create a new area ... is that intentional? Left, right, top and bottom "sandy" looking edges of floor tiles.
__________________
DaveyJJ <- Cocoa Touch Games

Cocoa Touch Games <- Fun, simple, joyful games for the iPhone and iPod Touch
Widget Monkeys <- Seriously simple fun

"Does this rag smell like chloroform to you?"
"I tried to get a tattoo once but passed out. It wasn't wetting my arm that bothered me, I just couldn't press firmly for 30 seconds."
Reply With Quote
  #9  
Old 10-14-2008, 09:56 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,113
Default

The default directory doesn't have many textures in it. You are supposed to change the texture directory from the textures menu, except it doesn't work in the open beta for some reason (I just checked). You can open up a level from the game though and hold ctrl and left click on a texture (when in texture mode) to copy that texture.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
  #10  
Old 10-15-2008, 07:59 AM
DaveyJJ DaveyJJ is offline
Amateur
 
Join Date: Sep 2008
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
The default directory doesn't have many textures in it. You are supposed to change the texture directory from the textures menu, except it doesn't work in the open beta for some reason (I just checked). You can open up a level from the game though and hold ctrl and left click on a texture (when in texture mode) to copy that texture.
Thanks Steven. That does allow me to copy over a single texture to see. I assume that all of the additional models (crates, walls, etc) will be in the models directory too for the final version? Also, are we able to if we set a crate down for example, individually set which ones have treasure or what type/percentage chance or is that a function of the game itself?
__________________
DaveyJJ <- Cocoa Touch Games

Cocoa Touch Games <- Fun, simple, joyful games for the iPhone and iPod Touch
Widget Monkeys <- Seriously simple fun

"Does this rag smell like chloroform to you?"
"I tried to get a tattoo once but passed out. It wasn't wetting my arm that bothered me, I just couldn't press firmly for 30 seconds."
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.