Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > News > Din's Legacy
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 10-11-2018, 08:17 PM
Destro*'s Avatar
Destro* Destro* is offline
Elite
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 287
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
No, it's not intentional.
Ok. I had the bug happen again and it seems the monster abilities are just... through the sky. I emailed my character 'God' and world 'Glasswall' to you. Based on the percentage reflected... Natalya cast a level 55 Fire Shield. Lawd have mercy.

edit: WTB Dispel:

https://imgur.com/a/ywu9pKc

All NPCs in the world seem to be bugged and I even got a random super buffed Champion spell cast on me from nowhere at my town, lol... had to abandon it. Was just too insane. As another note that might help, I went into a dungeon and each time I do that, it triggered a crapload of 'boulder falls' (likely earthquakes) that crashed my game 100% time. Might want to go check those dungeons out that I explored... the red themed one is the place.

edit 2: Even persisted into new areas.

Last edited by Destro* : 10-11-2018 at 09:29 PM.
Reply With Quote
  #52  
Old 10-14-2018, 04:00 AM
jeeplaw jeeplaw is offline
Expert
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 29
Default

What is everyone doing about a lack of health potions? I've done several run throughs of worlds with a lvl 22 character, and im not seeing any kind of "good" drop rate for health potions. Does it increase somehow in later stages?

Went to send out an expedition..but..doh! Forgot

edit: is there a file I can tweak (or make a mod) to increase the rate of potion drops?

Last edited by jeeplaw : 10-14-2018 at 04:46 AM.
Reply With Quote
  #53  
Old 10-14-2018, 05:40 PM
Caal Caal is offline
Elite
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 319
Default

The health potion drop rate is moddable. I don't have Din's Legacy, but assuming the health potion code is the same as in Din's Curse and Zombasite, then you would mod the SpawnChance line in the BasePotionHealth section of potionsHealth.gdb. (in assets001.zip\Database\Items) Doubling the figure that is on the spawnChance line should double the drop rate of all health potions.
Reply With Quote
  #54  
Old 10-15-2018, 05:58 AM
Destro*'s Avatar
Destro* Destro* is offline
Elite
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 287
Default

You can also refresh scenarios constantly and buy health pots off the vendors. It's a very valid tactic that I recommend. If you need gold, just refresh worlds until you have clans spawn and sell things to clans.
Reply With Quote
  #55  
Old 11-12-2018, 08:37 PM
rainbow rainbow is offline
Expert
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 47
Default

Would you please add a Sort Inventory Icon? If you add it, would you please sort the items in the main inventory box and then sort them into the secondary inventory boxes?

For one one of the worlds, one of the barrels was too low to the ground and could not be destroyed so that it could be opened.

Thank you.
Reply With Quote
  #56  
Old 11-23-2018, 01:39 PM
Crisses's Avatar
Crisses Crisses is offline
Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Middletown, NY
Posts: 641
Default Mac Issue

Caved, got the Steam game, and apparently there's no character HUD....

Screenshot attached.

MacOS 10.13.6.

Yes, it's checked in the UI Options. I also checked them off, applied, turned on again, applied.... nope.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2018-11-23 at 1.35.54 PM.jpg (18.1 KB, 7 views)

Last edited by Crisses : 11-23-2018 at 01:42 PM.
Reply With Quote
  #57  
Old 11-23-2018, 01:43 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,060
Default

Quote:
Originally Posted by Crisses View Post
Caved, got the Steam game, and apparently there's no character HUD....
It's all on the bottom in Din's Legacy. Your health bar is the red gargoyle on the left, your mana bar is the blue gargoyle on the right, and the status effects will show up centered above the UI at the bottom.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, & Din's Legacy
Patreon
Reply With Quote
  #58  
Old 11-23-2018, 08:02 PM
Crisses's Avatar
Crisses Crisses is offline
Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Middletown, NY
Posts: 641
Default

Then the help screen needs to change. Because it still shows it should be on the upper left
Reply With Quote
  #59  
Old 11-25-2018, 08:42 PM
Crisses's Avatar
Crisses Crisses is offline
Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Middletown, NY
Posts: 641
Default

One glitch is map gen for first town/world — should never look like the attached lol — looks like I'll be quitting that one and starting again.

Windowed mode — messages don't wrap on the screen. Full-screen has issues too, just not quite as bad.

Something's up with the "dice rolls" to trigger events on items, because an item with like a 1% chance of summoning Avatars probably shouldn't summon 3 in a row during the same battle. Sounds like a bad salt or random generator? Other items with higher chances seem never to go off, this one went off 3 times in a row several times.

Are doubles, triples, quadruples of the same "Basic" skill intentional? Do they stack? They don't go up together, so hopefully they're cumulative.

My old eyes could use the colors (alpha?, brightness?) on the health meters to be adjusted. So hard to see.
Attached Images
File Type: jpg MapFirstTown—ouch.jpg (26.3 KB, 4 views)
File Type: jpg Window_without_Wrap.jpg (24.9 KB, 3 views)
File Type: jpg 3AvatarsSummoned.jpg (25.9 KB, 3 views)
File Type: jpg DuplicatedSkills.jpg (21.2 KB, 3 views)
Reply With Quote
  #60  
Old 11-25-2018, 10:34 PM
Confusedus Confusedus is offline
Amateur
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Default Spider feedback and wrong zone indicator for dungeon

First I have general feedback about the snare from spiders. It is quite frustrating due to the length of the snare, no way to clear the snare for my character, and a lack of clear visual indicator when I've been hit with it.

I also hit quite the infuriating bug today where a dungeon with a long list of quests (including my victory condition) was listed as being in the wrong zone. It was on the other side of a small zone from the indicated zone. When selecting to view the quest area on the map it was barely within the area shown on the map.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.