Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Old > Drox Operative BETA
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 07-08-2012, 07:31 AM
Von Paulus Von Paulus is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by Moonshine Fox View Post
I ran for about two hours yesterday and didn't notice any slowdowns. Either the bug is fixed in the latest patch, or I haven't encountered the situation yet. I'll keep looking.
I've an old save where we can easily detect the drop frame.
If you want I can upload it to you.
Reply With Quote
  #22  
Old 07-08-2012, 07:35 AM
Valgor Valgor is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 600
Default

He's right, the situation seems to have gotten a bit better since 0.907, although I haven't played any larger sectors since then. The game still stutters occasionally during large battles, though.
Reply With Quote
  #23  
Old 07-08-2012, 11:16 PM
aReclusiveMind aReclusiveMind is offline
Champion
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 156
Default

I also see low framerates when a lot of ships are on screen in a major war. I'm talking about probably 20 ships or more.

I'm running a decent system currently, quad core Phenom II 3.1ghz with an ATI Radeon 5850 and 12 GB ram. Hoping to upgrade this year though.

I hadn't experienced any lag before either, but then again I hadn't seen that many ships on screen before either.
__________________
aka Kardiophylax
Reply With Quote
  #24  
Old 07-09-2012, 09:00 AM
Von Paulus Von Paulus is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 41
Default

Yesterday it become again, unplayable for me.
The things are worst when you have two stronger species with a lot of spacecrafts.
Reply With Quote
  #25  
Old 07-09-2012, 09:47 AM
ShaggyMoose's Avatar
ShaggyMoose ShaggyMoose is offline
Elite
 
Join Date: Dec 2007
Location: Back in Sydney!
Posts: 456
Default

Quote:
Originally Posted by Von Paulus View Post
Yesterday it become again, unplayable for me.
The things are worst when you have two stronger species with a lot of spacecrafts.
Just ran into my first slowdown in this type of scenario. With 3-4 planets on screen and each planet with their own sizeable defensive fleet, the frame rate is getting a little uneven. Add in a monster attack or race planet raid and its gets worse (not to mention you can barely tell what is going on). Still definitely playable, but I imagine it would not be on a machine closer to the recommended specification. I am using a 3750k at 4GHz, with an ATI 6950 and 8GB of RAM.
Reply With Quote
  #26  
Old 07-09-2012, 10:34 AM
Von Paulus Von Paulus is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by ShaggyMoose View Post
I am using a 3750k at 4GHz, with an ATI 6950 and 8GB of RAM.

You've the double of the cores working almost at the double clock speed than I.
Reply With Quote
  #27  
Old 07-11-2012, 06:46 AM
ShaggyMoose's Avatar
ShaggyMoose ShaggyMoose is offline
Elite
 
Join Date: Dec 2007
Location: Back in Sydney!
Posts: 456
Default

Quote:
Originally Posted by Von Paulus View Post

You've the double of the cores working almost at the double clock speed than I.
Yeah, and I am still getting a few performance issues...

Some sectors are crazy; like 20-30 destroyers on the screen at once, all firing at each other. It looks awesome, but performance is terrible and if they were firing at you it would be over in about three seconds. Ship population is too high perhaps?

I have also found that when large formations of ships use stargates, the game stutters and the gate seems to get "stuck on" playing the animation and sound loop for five or six seconds.

EDIT: Just had a gate stuck on continuously for over thirty seconds as ships just kept coming in and out. The noise was horrendous...

Last edited by ShaggyMoose : 07-11-2012 at 06:55 AM.
Reply With Quote
  #28  
Old 07-11-2012, 10:03 AM
Von Paulus Von Paulus is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by ShaggyMoose View Post
I have also found that when large formations of ships use stargates, the game stutters and the gate seems to get "stuck on" playing the animation and sound loop for five or six seconds.
I've notice that too.
I too notice that when I quit the game, and run it after, the stutter seems to be less.
Reply With Quote
  #29  
Old 07-11-2012, 12:11 PM
Moonshine Fox Moonshine Fox is offline
Champion
 
Join Date: Jun 2012
Location: Sweden
Posts: 122
Default

Quote:
Originally Posted by Von Paulus View Post
I've notice that too.
I too notice that when I quit the game, and run it after, the stutter seems to be less.
Yeah, me too, but I've mostly attributed that to I/O issues, rather than CPU issues. I have a Core i7-3820 running at 3.9 GHz atm so that shouldn't be a big problem.
Reply With Quote
  #30  
Old 07-11-2012, 02:00 PM
LostSoul LostSoul is offline
Champion
 
Join Date: Jun 2012
Location: Earth...welcome.
Posts: 104
Default

Courtesy of a cloaking device I've noticed a bizarre phenomenon happening around starlanes and wormholes that two rival factions use to launch attacks from. It was particularly evident when multiple travel lanes merged several systems together and were in extremely close proximity of one another.

What will happen is that as the two fleets meet near one of these transition points, the ships will hop in and out of them over and over again. Sometimes there were yet more enemy ships in the system the lanes lead to but not always. It dragged out the battle obviously, causing more and more ships to pile up at these travel lanes.

Needless to say it was...quite a sight watching fleets (literally, as in many dozens worth on either side) slugging it out. Titans and Flagships galore.

I'm wondering if perhaps the ships are being given conflicting commands in sequence, and that's causing a logic loop. "Attack this planet, destroy the enemy, wait no, attack this planet, argh destroy the enemy! Wait...no, attack this planet" over and over and over again.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.