Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Old > Drox Operative BETA
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-26-2012, 07:02 AM
Valgor Valgor is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 600
Default Performance hit when major races go to war

Has anybody else noticed a severe framerate drop once two dominating races (read : lots of ships and colonies, during the late game) go to war, especially in larger sectors?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-26-2012, 07:26 AM
ShaggyMoose's Avatar
ShaggyMoose ShaggyMoose is offline
Elite
 
Join Date: Dec 2007
Location: Back in Sydney!
Posts: 456
Default

No, I haven't. But my machine kicks ass, so that might be why.

ePeen++
Reply With Quote
  #3  
Old 06-26-2012, 09:06 AM
gornova gornova is offline
Champion
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 184
Default

no problem right now with 0.903, just a thing: a long line of ships stay still, like were blocked
__________________
Random Tower of games: http://randomtower.blogspot.com
Reply With Quote
  #4  
Old 06-26-2012, 09:26 AM
Von Paulus Von Paulus is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by Valgor View Post
Has anybody else noticed a severe framerate drop once two dominating races (read : lots of ships and colonies, during the late game) go to war, especially in larger sectors?
I have notice. The game begins to stuttering a lot in my PC.
I'm playing in a E6420@2.13Ghz. I suppose that might be the problem in my case, although it's a little above the recommended settings.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-26-2012, 12:30 PM
Valgor Valgor is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 600
Default

Mine is a notebook with a P8600 at 2.4 Ghz; the graphics card is a 9600M GT with 521 MB video memory.
I've checked the framerate during those intense periods; it doesn't change, regardless of resolution or quality settings, so I guess it's got nothing to do with the graphics.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-26-2012, 12:38 PM
Von Paulus Von Paulus is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 41
Default

Yes, I too suspect that it's CPU.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-26-2012, 03:49 PM
DeathKnight1728's Avatar
DeathKnight1728 DeathKnight1728 is offline
Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Joisey
Posts: 1,074
Default

I happen to think that the game is great so long as a war is going on. I think thats why before i couldnt get into the game, now when I get bored with the game, i go over and start hate rants on an agressive side while wooing the other. Its a heck of a lot of fun!
Reply With Quote
  #8  
Old 07-03-2012, 05:10 AM
sbach2o sbach2o is offline
Expert
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 48
Default

Here, here!

I get a severe performance hit in late game. It seems completely independent of any wars going on, though. The determining factor could be how many settled planets there are and ships are going around.

First, I am running on a pretty old machine, Pentium IV (Single Core), ~2.6 GHz, AGP graphics card (which is pretty buff, for the technology, though). Fiddling with the graphics options makes no noticable difference.

My first game was under .903 with a Large sector. It became next to unplayable at the end, but I pulled through. Going to Small sector sizes henceforth, the problem subsided. I got a noticable perfomance drop at the later stages, but it remained playable...

... under .903. After the update to .905, small sectors slow down very much also.

I can get a temporary respite from the lag by ending and resuming the game. I always quit to desktop so far, just in case that makes a difference. This respite only lasts for a couple of minutes at best.

Because of these symptoms teh working hypothesis is that the CPU is bottlenecked by the AI in some way when the empires expand.

Last edited by sbach2o : 07-03-2012 at 05:16 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-03-2012, 05:09 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,444
Default

There was a bug that was making some ships get stuck around forever that might be causing some of this. This particular bug is fixed in version 0.906.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, Din's Legacy, & Drox Operative 2
Patreon
Reply With Quote
  #10  
Old 07-03-2012, 05:41 PM
Von Paulus Von Paulus is offline
Expert
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 41
Default

Thanks. I'll report back.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.