Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Old > Drox Operative BETA
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-14-2012, 01:33 PM
Roswitha Roswitha is offline
Elite
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 695
Default Feedback

EDIT: Looks like Lyranaar and I made simultaneous threads. Maybe add mine to his, since he put the version number.

Hooray! Drox is in beta!

So I played about 5 minutes of Drox Operative and I have a few suggestions.

I liked the graphics in the opening scenes, but I found the Cool Dude voice to be very annoying (Apologies to Torikamal, I think). It might help if you dropped his voice a couple of octaves. Also, instead of drawling "They failed," try saying it like a pair of drum beats.

The ship creation screen was fairly similar to Din's Curse, so no problems. It might be nice to include the race picture too.

The music was great. The background was very impressive.

My main question after looking at the stashes and the gate was "What am I supposed to do?" The tool tips explained how things worked, but none of them told me what to do next.

A ship flew by and I wanted to know what it was, so I clicked on it and promptly shot it down. I clicked on something else, my ship flew over to investigate and the thing blew up. It would help if I could mouse over things to find out what they are; at least at the beginning.

It might help if there was a tool tip the first time you entered a dimensional pocket. I liked the blinking icon that told me I was heading into empty space, as well as the helpful star to lead me back.

Looks great. Well worth waiting for.

Last edited by Roswitha : 06-14-2012 at 01:51 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2012, 03:00 PM
DeathKnight1728's Avatar
DeathKnight1728 DeathKnight1728 is offline
Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Joisey
Posts: 1,074
Default

-The only real thing that i found to be fixed so far (that matters at least to me) is the character screen doesnt pause when you click it. You have to manually pause the game unlike in dins.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-14-2012, 03:11 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,438
Default

Quote:
Originally Posted by DeathKnight1728 View Post
-The only real thing that i found to be fixed so far (that matters at least to me) is the character screen doesnt pause when you click it. You have to manually pause the game unlike in dins.
I changed that for a very specific reason, but for the life of me I can't actually remember why.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, Din's Legacy, & Drox Operative 2
Patreon
Reply With Quote
  #4  
Old 06-14-2012, 03:26 PM
PixelLord's Avatar
PixelLord PixelLord is offline
Elite
 
Join Date: Jul 2009
Location: Dallas, TX
Posts: 635
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
I changed that for a very specific reason, but for the life of me I can't actually remember why.
Well, it was Delilah's idea? I liked it because I could now identify items in my inventory while the character screen was up.
__________________
Stephen A. Hornback
Reply With Quote
  #5  
Old 06-14-2012, 03:28 PM
torikamal's Avatar
torikamal torikamal is offline
Elite
 
Join Date: Apr 2008
Location: St. Louis Park, MN (basically Minneapolis)
Posts: 258
Default

Maybe this could be an option that could be toggled?
__________________
-TK
Reply With Quote
  #6  
Old 06-14-2012, 03:35 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,438
Default

Oh, I think I might know what it was. It's pretty common to equip items with the character screen up, but seeing your stats change doesn't work when the game is paused and it takes a few seconds to install a new component.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, Din's Legacy, & Drox Operative 2
Patreon
Reply With Quote
  #7  
Old 06-15-2012, 08:57 AM
Mivo Mivo is offline
Amateur
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by Roswitha View Post
My main question after looking at the stashes and the gate was "What am I supposed to do?" The tool tips explained how things worked, but none of them told me what to do next.
I felt similarly lost. I think it's because unlike in games with e.g. a fantasy setting, there's no road to follow, no town exit to go through, no land marks to orient by -- just wide, open space, and it's all covered by fog of war.

Maybe a solution would be to have the first quest location marked and uncovered by the fog. This would give players something specific to do and an opportunity to familiarize themselves with the controls (without feeling overwhelmed by the question what to actually do).

Perhaps there could be an enemy ship on the way that drops a better engine, to address the problem with the slowness issue. That'd be as far as I'd go with predetermined events, though.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.