Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Drox Operative > Drox Operative game
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-28-2013, 01:16 PM
Excalibur Bane Excalibur Bane is offline
Expert
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Not the tiny ship again....

Well, I just hit Level 41, and pumped a few more points into command, as I wanted to unlock another slot. Lo and behold, my ship goes from being fairly big to very tiny again. To say I was disappointed would be putting it mildly, I expected my ship to get bigger, not smaller. What's the deal with this? Do I have to go all the way through the same hulls again, just "medium" variety now?

Please include more hulls in the expansion to fill in the gaps, instead of just reusing the old ones.

Hell, I'd pay for it in a DLC format for that matter.

Anyone else share my opinion?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2013, 05:48 PM
Tyrax Lightning's Avatar
Tyrax Lightning Tyrax Lightning is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: WA
Posts: 459
Default

Quote:
Originally Posted by Excalibur Bane View Post
Well, I just hit Level 41, and pumped a few more points into command, as I wanted to unlock another slot. Lo and behold, my ship goes from being fairly big to very tiny again. To say I was disappointed would be putting it mildly, I expected my ship to get bigger, not smaller. What's the deal with this? Do I have to go all the way through the same hulls again, just "medium" variety now?

Please include more hulls in the expansion to fill in the gaps, instead of just reusing the old ones.

Hell, I'd pay for it in a DLC format for that matter.

Anyone else share my opinion?
Yeah, I dunno why this would make sense, but I don't dare tamper with it, since I got my Command on my Main Ship to the exact level for the Medium Titan & have decided to make it my Final Ship for it... I'd hate to Update my Patch & suddenly have a Frigate or some other stupid ship like that instead...

I think Mods for dealing with this kinda Issue are being planned to be made, so we can have Command affect the Ship Weight, & other relevant Attributes, yet let us CHOOSE the actual Ship Model that is used. (I've personally suggested having Command Unlock as it does now, & then let ya Select the Ship Model outta what's already unlocked freely anytime ya want while the Command Stats themselves are unaffected & remain the same... for example, if ya go from Light Flagship to Medium Escort, but ya liked the Flagship Model, ya could freely select the Light Flagship Model & have it being what's used, while the Command Stats themselves, including the Weight, are still that of the Medium Escort.)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2013, 06:48 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,444
Default

I would love to have a unique ship for each hull, but that's 200 more ships.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, Din's Legacy, & Drox Operative 2
Patreon
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2013, 07:23 PM
Tyrax Lightning's Avatar
Tyrax Lightning Tyrax Lightning is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: WA
Posts: 459
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
I would love to have a unique ship for each hull, but that's 200 more ships.
& names.

It's the Stats that affect Gameplay... The Hull should be freely choosable outta what's unlocked.

♥Drakk Medium Titan♥ ^_^
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2013, 09:37 PM
ScrObot ScrObot is offline
Elite
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 252
Default

Alternately you could only change the ship model every 3 levels instead, but that might be a little too stale for people who don't play to the level cap...
Reply With Quote
  #6  
Old 02-28-2013, 11:11 PM
PixelLord's Avatar
PixelLord PixelLord is offline
Elite
 
Join Date: Jul 2009
Location: Dallas, TX
Posts: 635
Default

Quote:
Originally Posted by ScrObot View Post
Alternately you could only change the ship model every 3 levels instead, but that might be a little too stale for people who don't play to the level cap...
Exactly! We thought about doing that, but didn't for that reason. Even a color change for the model skin might have worked though if the model had stayed the same mesh for 3 levels. ...might have been better that way. (Shrug)
__________________
Stephen A. Hornback
Reply With Quote
  #7  
Old 03-01-2013, 08:22 AM
Arcatus Arcatus is offline
Amateur
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 16
Default

Or - as in most marial arts has some variety of this:

One white belt, two yellow, .... , many black.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-01-2013, 09:25 AM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,444
Default

I thought about varying up the texture each time instead of going through the hulls again, but then your model wouldn't change very often (at best 10 models spread across 100 levels). Also 200 new ship textures would add almost 70MB to the game size, which in our case is about a 45% increase in size.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, Din's Legacy, & Drox Operative 2
Patreon
Reply With Quote
  #9  
Old 03-01-2013, 10:46 AM
Excalibur Bane Excalibur Bane is offline
Expert
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default

Maybe it's just me, but I say add the new 200 models, package it up as a DLC and charge 4.99 for it. Might as well make some money on the improvement.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-01-2013, 10:56 AM
Valgor Valgor is offline
Elite
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 600
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
I thought about varying up the texture each time instead of going through the hulls again, but then your model wouldn't change very often (at best 10 models spread across 100 levels).
How about changing the size as well and adding a few more navigation lights? Wouldn't that do the trick?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.