Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Drox Operative > Drox Operative bugs
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-25-2014, 04:02 PM
Suncatcher Suncatcher is offline
Amateur
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Default server is using a different protocol version

I talked my sister into getting this game, and when we tried to start up a local multiplayer session, whoever tried to join always got an error message saying the server was using a different protocol version. I believe we're both on the latest version, with '1.036' appearing at the bottom of the main menu.

In the past I've played locally with other friends with no problems. It doesn't seem to matter who hosts the game. I bought the game through Steam (it claims to be fully updated and all the files verify) and have the DLC (as did the friends who I played with previously). My sister bought the game directly through this site, and just installed the latest patch, but does not have the DLC.

As a test I tried to connect to an online multiplayer server, but did not find any. I'm not sure, based on what I've seen in this forum, whether that means that my protocol version is off in some way or whether there just wasn't anybody hosting a game at the time.

Is there a way to check the protocol version directly? What should the latest one be? If it is off, what can be done to fix it?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2014, 07:06 PM
Kyliad Kyliad is offline
Amateur
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Default

Having Same issue, 3 of us can connect to server but the 4th (only one with the DLC expansion) can not join us.
Is there a way to turn off the DLC?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-12-2014, 12:21 PM
10th 10th is offline
Amateur
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 10
Default

Try renaming expansionPresent.txt to something different.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-12-2014, 03:55 PM
PixelLord's Avatar
PixelLord PixelLord is offline
Elite
 
Join Date: Jul 2009
Location: Dallas, TX
Posts: 635
Default

All players must have not only the same version, but the DLC (or not) as well.

As 10th said, the player with the expansion version could rename GameData/Expansions/Exp1/Assets/expansionPresent.txt to some other name (which will make the game believe there is no DLC present since the game looks for that file to determine whether to load the expansion stuff). You'll then be playing without the expansion of course.
__________________
Stephen A. Hornback
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2016 Soldak Entertainment, Inc.