Soldak Home   Drox Operative   Din's Curse   Depths of Peril   Zombasite  

Go Back   Soldak Entertainment Forums > Depths of Peril > Depths of Peril bugs
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-31-2007, 03:32 PM
killerbeans killerbeans is offline
Amateur
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Default Empty Chests?

Ok, this is kind of irritating, but from time to time after I have been play vs 1.04 for about 2 or 3 hours, the chests start coming up empty. Also I am having trouble with portals, when I create one sometimes, it doesn't appear on my screen, nor can I click where it may or may not be. Also sometimes when I use the portal and go back to my covenant, the portal to return to whatever "zone" i was just in has vanished. One more problem is that if I raid a covenant, the little raid teleporter doesn't show up, then when I defeat the covenant, the chest doesn't even show up! This is rather irritating! All of these things usually only happen after I have played for a few hours, but when I exit out of the game completely, then come back in, everything is fine. It's just frustrating that after I destroy a covenant that there's not chest in there for me. Also usually when i am killing a named mob or whatever is usually when I use my teleporter, so if I exit the game and come back in, the mob has moved to another point, which means i have to search the zone again to find them! I love this game and want to continue to play it, but this is just irritating as all get out! (so I am a hillbilly, leave me alone )
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2007, 04:49 PM
Delve Delve is offline
Elite
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 606
Default

I've seen the same problem. In addition to this the game will stop spawning my holy bolts, preventing me from doing damage (yes, there's always my little toy mace, but...). Sometimes it will start to work again after a zone change, but only for a minute or two and then it's gone again. I also experienced reduced loot drops. Like, no loot. In a dungeon 3 levels down.

Not a big deal to me, but irritating.

Update: Seems to be happening sooner the more I play. There are also drastic affects on the spawning of creatures, with entire dungeon floors containing only 2 or three creatures, no doors or chests. As soon as I restart the game it's suddenly standing room only.
__________________
//TODO: Insert witty one-liner here.

Last edited by Delve : 01-01-2008 at 10:46 AM. Reason: update and a minor grammar edit
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2008, 05:31 PM
killerbeans killerbeans is offline
Amateur
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Delve View Post
Update: Seems to be happening sooner the more I play. There are also drastic affects on the spawning of creatures, with entire dungeon floors containing only 2 or three creatures, no doors or chests. As soon as I restart the game it's suddenly standing room only.
I have seen the same thing. Where there should be 20 or 30 monsters, and there's only a few. A lot of times when this happens to me, if I run around a little bit in the dungeon, the monsters seem to respawn. Randomly, yes, but they do respawn in groups of like 5 or 6, depending on what level dungeon is you enter...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2008, 06:00 PM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,442
Default

What you are both seeing is that you are hitting the entity cap. If you play for a long time at once, more and more entities get spawned into the world and eventually you will run out of space to add new entities. This is a game limit, not a memory issue.

Now having said all of that, I added in some stuff yesterday to purge old entities that aren't really needed any longer. So this should be fixed in version 1.005.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, Din's Legacy, & Drox Operative 2
Patreon
Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2008, 06:11 PM
Delve Delve is offline
Elite
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 606
Default

Or reduced at least

Thanks for the update, I figured it was something like that. Same general concept as "AI player can reach maximum allowed units before the player can build an army" that I see relatively often in RTS games.
__________________
//TODO: Insert witty one-liner here.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2008, 10:59 AM
Shadow's Avatar
Shadow Shadow is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 9,442
Default

Yeah, something like that. Technically it will still be possible to hit the limit, but I'm hoping the changes will make this really unlikely.
__________________
Steven Peeler
Designer/programmer
Depths of Peril, Kivi's Underworld, Din's Curse, Drox Operative, Zombasite, Din's Legacy, & Drox Operative 2
Patreon
Reply With Quote
  #7  
Old 01-07-2008, 06:37 PM
killerbeans killerbeans is offline
Amateur
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Shadow View Post
What you are both seeing is that you are hitting the entity cap. If you play for a long time at once, more and more entities get spawned into the world and eventually you will run out of space to add new entities. This is a game limit, not a memory issue.

Now having said all of that, I added in some stuff yesterday to purge old entities that aren't really needed any longer. So this should be fixed in version 1.005.
When is 1.005 going to be available?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-08-2008, 02:07 AM
SamMcMackin SamMcMackin is offline
Champion
 
Join Date: Jan 2008
Location: Minnesota
Posts: 107
Default

the beta of 1.005 is out right now. go download it on the main website.
__________________
ChickenFeathers, Level 8x Warrior, Leader of Raven's Nest.
I did it, I found out how to rename them!!
Click here to find out how.

Want to know how to change your covenant's icon?
Reply With Quote
  #9  
Old 01-08-2008, 04:57 AM
Delve Delve is offline
Elite
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 606
Default

There's some minor flaws, mostly in text display. I've not seen any game breaking bugs.
__________________
//TODO: Insert witty one-liner here.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-10-2008, 12:04 AM
killerbeans killerbeans is offline
Amateur
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by SamMcMackin View Post
the beta of 1.005 is out right now. go download it on the main website.
As much as I would like to download it, I bought my game through another website, so I have to wait for the real version to become available through that website...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2019 Soldak Entertainment, Inc.